• Hívjon most:
  • +36-70-355-25-05
  • Email:
  • info@czimmergarden.hu
Akció!

Arizónai Ciprus 75-100 cm / 7L

7 000 Ft 3 000 Ft

75-100 cm, 7l konténer. Az Arizónai Ciprus egy magas, oszloposan és rendkívül gyorsan növő, fagy és szárazságtűrő, napot szerető fenyő.  Kékes-zöld, kellemes ciprusillatú lombozata, betegségekkel, kártevőkkel szembeni nagyfokú ellenálló képessége a kert egyik meghatározó szépségű örökzöld növényévé teheti, akár növénycsoportban, szoliterként, vagy sövénynek ültetve.

75 készleten

Leírás

Az Arizónai Ciprus egy magas, oszloposan és rendkívül gyorsan növő, fagy és szárazságtűrő, napot szerető fenyő.  Kékes-zöld lombozata kellemes ciprusillatú, betegségekkel, kártevőkkel szembeni nagyfokú ellenálló képessége a kert egyik meghatározó szépségű örökzöld növényévé teheti, akár növénycsoportban, szoliterként, vagy sövénynek ültetve.

A 80-120 cm magas, 7 literes cserépben teljesen begyökeresedett, kiültetésre kész, gyönyörű, életerős Arizónai Ciprusokat a Balaton-Felvidéken, helyi Arborétumból származó magokból neveltük. Az elmúlt télen mínusz 25 fokot vidáman elviselő ciprusaink idei kiültetés esetén jövőre 2-2,5 méter magas, 100-150 cm széles fenyővé fejlődhetnek.

Ha különleges sövényre vágyik, talán a legjobb választás ez a növény, mivel a nyírást rendkívül jól tűri, 100 cm-ként ültetve is hamar összenő és 1-2 éven belül összefüggő, sűrű, nagyon dekoratív, örökzöld falat ad, ami különösen eső után fenségesen illatozik.

Az Arizónai Ciprus északi féltekéről származó nemzettség a ciprusfélék ( Cupressaceae ) családjának névadó nemzettsége. Apró pikkelyszerű leveleik formájukban és színükben változatosak és gyakran illatosak. Jól tűrik a rendszeres metszést, ezért gyakran ültetik sövénynek, szélfogónak, vagy nyírják pom-pom vagy bonsai formájú fácskának. Bármilyen laza talajban jól fejlődik, szereti a teljes napfényt. Kedvező körülmények között a 20-30 méter magasságot is eléri, de többnyire csak 12–15 m-esre nő.

Eredeti élőhelye száraz, félsivatag hideg telekkel, ezért megbízhatóan télálló; a legellenállóbb ciprusfélék egyike. A tujákat és hamisciprusokat fenyegető és egyre gyakrabban e növények pusztulását okozó betegségek – elcsúnyítva sok sövényt és kertet nálunk is – ezt a fajtát nem érintik, hosszú távra tervezhetünk az Arizónai Ciprusokkal, hiszen 700 évesnél is idősebb példányok élnek belőlük.

A magas, elegáns, hosszú életű Cupressus Arizonica az olasz kertek jellegzetes szereplője, szimmetrikus, sűrű, tömött koronájával nagy díszértéket képvisel.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Arizónai Ciprus 75-100 cm / 7L” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.